Пт, 19.04.2024
АМВРОСИЕВСКАЯ ДЮСШ
Меню Сайта
Форма входа
Поиск
Главная » 2013 » Июнь » 11 » колегія управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації
10:30
колегія управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації
      28 травня 2013 р.в Донецьку відбулось засідання колегії управління з питань фізичної культури та спорту облдержадміністрації

У роботі колегії взяли участь керівники обласних організацій сфери фізичної культури і спорту, структурних підрозділів управління, представники громадських організацій тощо. Засідання пройшло під керівництвом начальника управління з питань фізичної культури та спорту Віктора Кірбаба.
Одним з найбільш актуальних і перспективних питань у роботі колегії стали підсумки роботи та подальші перспективи розвитку мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл, а також спеціалізованіх дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву.
В Донецькій області станом на 31.12.2012 працюють 119 спортивних шкіл. У тому числі 16 спеціалізованих дитячо-юнацьких спортивних шкіл олімпійського резерву (СДЮШОР), 102 дитячо-юнацьких спортивних шкіл (ДЮСШ), 1 обласна ДЮСШ для інвалідів, 1 обласна ДЮСШ для дітей-сиріт.
Згідно з проведеним моніторингом, у порівнянні з 2011 роком в мережі дитячо-юнацьких спортивних шкіл области відбулісь деякі зміни:
- з метою створення сприятливих умов для реалізації права громадян на заняття фізичною культурою та спортом рішенням сесії Курахівської міської ради від 05.01.2012 № VI/26-4 комплексна дитячо-юнацька спортивна школа № 5 Донецької обласної ради професійних спілок передано до комунальної власності міста шляхом її перетворення у комунальний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх»;
- в м. Димитров об’єднано дві дитячо-юнацькі спортивні школи – ДЮСШ «Олімп» та ДЮСШ міського відділу освіти;
- оптимізовано діяльність спортивної школи товариства сприяння оборони України (ДЮСТШ) в м. Донецьку шляхом передачі контингенту учнів та тренерів-викладачів в обласну дитячо-юнацьку спортивну школу для дітей-сиріт.
Середній показник охоплення кількості тих, що займаються у спортивних школах в области складає 16,2% учнів загальноосвітніх шкіл.
Учбово-тренувальний процес в спортивних школах області здійснюють 1814 тренерів-викладачів, з них 1177 штатних, що складає 64,8% (у 2011 році відповідно 1805 тренерів, з них 1184 штатних, що складало 65,6%).
Із штатних тренерів - 74% мають тренерську категорією.
Власними спортивними спорудами забезпечено 37 спортивних шкіл (31%), у тому числі 22 ДЮСШ управління освіти і науки, 15 – ДЮСШ органів управління фізичною культурою та спортом на місцях.
Фінансування статутної діяльності спортивних шкіл здійснюється з обласного, місцевих бюджетів, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності (ФСС), профкомів підприємств та інших джерел.
В літній період 2012 року оздоровлено 15129 учнів ДЮСШ (12848 учнів (24,1%) або 28,9% від загальної кількості учнів ДЮСШ в пришкільних таборах міст та районів, в дитячих оздоровчих центрах Донецької області, МДЦ «Артек» за рахунок державного та місцевих бюджетів, профкомів підприємств, спонсорів, Фонду соціального страхування з тимчасової втрати працездатності, батьківських внесків.
На цей час існують загальні проблеми в організації діяльності дитячо-юнацьких спортивних шкіл всіх типів та підпорядкувань, які необхідно вирішувати. Це, як було зазначено на засіданні, слабка оснащеність спортивним інвентарем, обладнанням, відсутність власної спортивно-оздоровчої бази для продовження навчально-тренувального процесу в канікулярний період, недостатнє залучення позабюджетних коштів для утримання спортивних шкіл, відсутність коштів у фізкультурно-спортивних товариств для утримання своїх спортивних шкіл, засновниками яких вони є. Внаслідок цього - недостатнє охоплення заняттями фізичною культурою й спортом у дитячо-юнацьких спортивних школах.
Проблемним питанням залишається недооцінка населенням оздоровчої, виховної та соціальної ролі дитячо-юнацького спорту.
Перспективними напрямками в роботі є покращення умов для доступності до занять фізичною культурою і спортом дітей та підлітків в дитячо-юнацьких спортивних школах шляхом передача спортивних шкіл громадських фізкультурно-спортивних організацій в комунальну власність міст та районів, залучення позабюджетних коштів для здійснення основної діяльності спортивних шкіл шляхом організації спортивних клубів при ДЮСШ, ефективне використання спортивних об’єктів інфраструктури загальноосвітніх закладів шляхом запроваджування інноваційних форм співпраці цих закладів з дитячо-юнацькими спортивними школами.

Також членами колегії докладно розглядались питання роботи та перспективи розвитку школи віщої спортивної майстерності та Донецького вищого училища олімпійського резерву имені Сергія Бубки.
За підсумкамі роботи 2012-го навчального року Донецька ШВСМ посідає 3 місце (набравши 95226,87 очок) з 31-ї школи віщої спортивної майстерності, що працюють в Україні. На поточний час в школі нараховується 20 відділень з видів спорту.
Діяльність училища олімпійського резерву имені Сергія Бубки визнана за підсумками року задовільною. Вирішено продовжувати вибудовувати договірні відносини з федераціями з видів спорту, спортивними клубами, фізкультурно-спортивними товариствами, кафедрами вищих навчальних закладів щодо спільної підготовки спортсменів до складу збірних команд України. Також розглядались питання придбання якісного інвентарю та обладнання, медичної апаратури та медико-відновлювальних засобів для покращення ефективності навчально-тренувального процесу підготовки спортсменів до складу збірних команд України.
29.05.2013
Информация с сайта: http://www.sport.donetsk.ua/
 
Просмотров: 673 | Добавил: admin | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
Добавлять комментарии могут только зарегистрированные пользователи.
[ Регистрация | Вход ]
Календарь
«  Июнь 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
Друзья Сайта
  • Амвросиевский РМК
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • Инструкции для uCoz
  • Весь интернет в одном каталоге!
  • Статистика

    Онлайн всего: 1
    Гостей: 1
    Пользователей: 0
    Copyright L.Kalashnikova © 2024
    Создать бесплатный сайт с uCoz